waarom 3D printen? hier zijn 10 goede redenen voor.

1. 3D printen is een goedkope, snelle en eenvoudige manier van rapid proto typing, ook wel prototypen genoemd. Prototypen wordt gebruikt om een ontwerp te testen op design en funtionaliteit.

2.  Rapid manufacturing, kleine productie batches. Bij 3D printen is er alleen een 3D printer nodig, of iemand die een service aanbied. Omdat er geen matrijs gemaakt hoeft te worden kan 3D printen voor kleinere producties of enkel stuks goedkoper zijn dan het spuitgiet proces.

3. custom designs, heb je zelf iets ontworpen en wil je dit niet massaal gaan produceren maar ‘’exclusief’’ houden, denk dan eens na over 3D printen. 3D printen kan al vanaf 1 stuk!

4. hoge productie snelheid. Een product fabriceren neemt vaak veel tijd in beslag, soms zelfs weken. Een 3D print is vaak binnen een dag al klaar.

5. moeilijke vormen zijn print baar. Kunstenaars bedenken vaak moeilijk te produceren ontwerpen, bij 3D printen is (bijna) elke vorm mogelijk.

6. maquettes, architecten gebruiken tegenwoordig 3D printen om hun ontwerpen aan hun klanten te laten zien.

7. Een kapot onderdeel vervangen. Wie kent het niet, je wilt een apparaat of voorwerp gebruiken maar het knopje is afgebroken. Op internet zijn duizenden producten en onderdelen gratis te downloaden (STL files), deze files kun je gebruiken om te printen en het kapotte onderdeel of product vervangen.

8. gepersonaliseerde cadeaus, elk ontwerp is te personaliseren, denk bijvoorbeeld aan een sleutelhanger. Zet je bedrijfsnaam of de naam van je geliefde op een sleutelhanger print deze uit en geef deze cadeau. Omdat het 3D geprint is is het uniek en cool tegelijk!

9. Hou je van DIY projecten? Dan is 3D printen zeker de moeite waard. Vaak zijn de behuizingen van bijvoorbeeld een Raspberry of Arduino saai en kan het wel wat leuker. Door een behuizing zelf te ontwerpen en 3D te printen heb je altijd een uniek kastje in huis die gezien mag worden.

10. Heb je zelf een 3D printer? Dan hoeven we je natuurlijk niks te vertellen. 3D printen is leuk!
als je thuis of op het werk een 3D printer hebt staan zul je niet vaak meer iets bestellen op internet maar gewoon 3D printen. Ook DIY projecten worden veel leuker omdat je er je eigen design aan kan geven.

Geef een reactie

Sluit Menu
×
×

Winkelmand